Officiellt Kinect-SDK tillgängligt för nedladdning


Nu finns det nya utvecklingsverktyget till Kinect äntligen tillgängligt för nedladdning. Nu kan vem som helst ladda ned verktyget och utveckla Windowsapplikationer som fungerar med Kinect. Vi har sett en rad innovativa lösningar där utvecklare använt Kinect-tekniken på nya områden långt utanför spelvärlden. Med det officiella verktyget ger vi er utökade möjligheter att fortsätta hitta nya lösningar och innovationer där naturliga gränssnitt och rörelsebaserade lösningar används tillsammans med Kinect och Windows.

Det nya utvecklingsverktyget till Kinect, som fungerar med Windows 7, erbjuder en rad nya funktioner. Enklare installation, förbättrad rörelseåtergivning och avancerade ljudfunktioner som röststyrning något som lyfts i videoklippet nedan.

Läs vad Feber, ZDnet, PCMag, ComputerWorldoch Seattle PI har skrivit.

Läs hela pressmeddelandet.

Ladda ned Windows SDK för Kinect gratis här.

Comments (6)

 1. Hej Daniel,

  Tack för att du läser och kommenterar. Som du vet kan du läsa alla nyheter kring oss här på Nyhetsbloggen – så om det blir någon förändring kring din fråga – kommer vi skriva om det här.

  Ha en trevlig midsommarhelg,

  Thomas, Microsoft

 2. Hej Daniel,

  Jag har hört mig för men har inget jättebra svar till dig. Det beror främst på att det engelska röstsödet inte aktiveras för icke-engelska marknader, eftersom dialekter kan ställa till det. Hoppas du blev lite klokare av det svaret.

  /// Thomas, Microsoft

 3. Hej Daniel,

  Tack för din fråga!

  Jag ska kolla med mina kollegor, och återkommer till dig!

  /// Thomas, Microsoft

 4. Daniel Andersson says:

  Roligt att höra! En liten och delvis relaterad fråga, Thomas. När kommer ni på svenska Microsoft att "slå på" röstigenkänningen för Kinect i Sverige? Vi är trots allt relativt många här som efter resor och liknande talar ganska skaplig amerikansk engelska och som gärna vill ha tillgång till samma finesser här som våra med- och motspelare på andra sidan Atlanten har.

 5. Daniel Andersson says:

  Hej Thomas!

  Tack för responsen – jag var lite osäker på om ni läser de här kommentarerna, så oavsett om svaret blir "vi kan tyvärr inte säga någonting just nu" eller något slags löfte om röstigenkänning för amerikansk engelska även här i Sverige så är jag så klart glad att åtminstone ha fått ett litet svar :-).

 6. Daniel Andersson says:

  Hej igen!

  Tack så mycket för svaret. Även om det inte var det som jag hoppades på anade jag mig till det. Ytterst så torde det ju vara frågan om Microsofts trovärdighet mot sina kunder – om Kinect inte förstår det användaren säger så torde kritikerna inte vara sena att göra sina röster hörda. Samtidigt tycker jag att det är synd att man utestänger oss som ändå pratar hygglig amerikansk engelska och som faktiskt har goda chanser att göra oss förstådda.

  Det bästa hade kanske varit att manuellt kunna slå på röstaktiveringen i användarinställningarna, kanske samtidigt som Xbox 360:s så kallade dashboard säger någonting i stil med att "du befinner dig i en region där officiellt stöd för Kinects röstigenkänningsläge saknas, varför användarupplevelsen inte kan garanteras".

  På så vis skulle ju alla åtminstone kunna få valmöjligheten, istället för att som nu inte ha något val överhuvudtaget. Nu tror jag ärligt talat inte att någon överhuvudtaget kommer att lyssna på mig, men det är iallafall min åsikt. Tack ändå för svaret, Thomas – det känns åtminstone bra att inte mötas av kompakt tystnad :).

Skip to main content