#mangoswe Mango för Windows Phone 7 med IE9, HTML5 och svenskt språkstöd


I höst kommer den efterlängtade uppdateringen till Windows Phone 7 (WP7) som går under namnet Mango och innehåller nära 500 nyheter och uppdateringar.

Under TechEd i Atlanta förra veckan avslöjade vi några av de kommande nyheterna i Mango – men nu berättar vi mer. Bland nyheterna finns bland annat svenskt språkstöd, bättre levande paneler och en utökad möjlighet till multitasking som också gör det möjligt för fler appar att fungera i bakgrunden samtidigt blir batteritiden förlängd.

Med Mango tar Internet Explorer 9 (IE9) steget in i telefonen och utnyttjar hårdvaruaccelerationen och kraften i HTML5 för en rikare webbupplevelse även på telefonen (läs mer om nyheterna här).

Mycket har hänt sedan vi lanserade Windows Phone. Idag finns nära 18 000 appar i Marketplace, och i Sverige har vi har redan passerat 125 appar där TV.nu och TextTV är två som nyligen lanserats. Både IDC och Gartner har förutspått att Windows Phone väntas bli en av de mest använda telefonerna, inte minst genom Nokia-samarbetet.

Mangouppdateringen blir tillgänglig under hösten och samtliga Windows Phone 7 telefoner kan ladda ned uppdatering gratis.

Läs hela pressmeddelandet och mer om lanseringen här. Se bilderna från den svenska lanseringen här.

Nyfiken på Windows Phone 7? Läs mer i Peter Wissingers mobilblogg och gå med i Facebookgruppen ”Vi som gillar Windows Phone 7”.

[View:https://www.youtube.com/watch?v=OboLDkiasdU]

Läs vad andra skriver om Windows Phone och den kommande Mangouppdateringen: DN, Ny Teknik, Computer Sweden, GP, SvD, Mobil, Nordic Hardware, Feber, SweClockers och WinMobile.              

Comments (1)

  1. danne says:

    Kul att höra! Windows Phone 7 har ett riktigt snyggt och lättarbetat gränssnitt, och jag hoppas därför att Metro GUI-systemet (som det heter) även kommer att hitta till Windows 8!

    Appropå svenskt språkstöd – får jag möjligtvis vara så fräck och "kapa" den här diskussionstråden och fråga varför ni på svenska Microsoft fortfarande inte givit våra Xbox 360-konsoler svenskt språkstöd trots att konsolen är närmare 5 år gammal?

Skip to main content