Internet Explorer 9 ger dig en snabbare, snyggare och skönare webb


Nu lanserar vi Internet Explorer 9 (IE9). Igår kväll blev den finala versionen av IE9 äntligen tillgänglig för nedladdning. Sedan betalansering har över 36 miljoner nedladdningar gjorts och människor världen över har hjälpt oss förbättra vår nya webbläsare.

Bakom skalet på IE9 finns flera nyheter som gör surfandet snabbare för dig. Bland annat hårdvaruacceleration, som innebär att webbläsaren utnyttjar datorns kapacitet. Det gör att hemsidor laddas snabbare, filmer och musik spelas upp utan att behöva buffra längre tid eller hänga sig. En annan funktion är att IE9 har stöd för HTML 5 som är den senaste tekniken inom webbutveckling.

IE9 är den säkraste webbläsaren på marknaden tack vare inbyggda funktioner som skyddar din dator från virus och även din personliga integritet när du surfar. En nyhet är ett spårningsskydd som innebär att du förhindrar att du lämnar personlig information om dina surfvanor till annonsörer.

Med Windows 7 blir ditt surfande än mer effektivt med den så kallade pinningfunktionen. Det innebär att du kan fästa sajter som du besöker ofta, t.ex. Facebook i aktivitetsfältet längst ner på ditt skrivbord. Varje gång du ska besöka sajten kan du gå direkt till den genom ikonen i aktivitetsfältet, istället för att först starta upp webbläsaren och skriva in adressen. Dessutom syns det direkt när något uppdateras på Facebooksidan med en rödmarkering på ikonen.

 Besök vår konsumentblogg och läs mer om nyheterna i IE9.

Se webcasten och läs mer om lanseringen av IE9 i vårt globala Pressrum och missa inte vad våra globala IE bloggar Windows Team Blog och IE Blog skriver.

Ladda ned den senaste versionen av Internet Explorer 9

Besök vår konsmentblogg och få fler tips varför du ska välja IE9.

Läs vad Mashable, PC WorldTechWorld, PC för alla och TKJ skriver.

Comments (0)

Skip to main content