Katarina, Sophia eller Mollin blir Årets it-tjej


Idag har vi glädjen att presentera de tre färgstarka och engagerade tjejer som  gått vidare till nästa steg i vår tuffa gallring för att få fram Årets it-tjej 2011. Alla tre har de,  förutom goda studieresultat, visat genuin passion och engagemang för it och dess möjligheter samt aktivt verkat för att fler tjejer skall intressera sig för och söka sig till it.

Katarina LarssonKatarina Larsson, 27 år, studerar Civilingenjörsprogrammet i Datateknik vid KTH i Stockholm och avslutar för närvarade sitt exjobb på Capgemini. Hon har även med sig två års studier inom interaktionsdesign vid Umeå Universitet.

På KTH har Katarina engagerat sig mycket i kårens näringslivsgrupp, bland annat som it-ansvarig och Account Manager. Hon har även tillbringat en utbytestermin vid National University of Singapore samt är medlem i talangnätverken Nova100, 4Potentials och DFS Young Professionals.

Sophia KandellSophia Kandell, 21 år, läser till en dubbelkandidat i Data- och systemvetenskap kombinerat med ekonomi vid Stockholms Universitet och planerar att läsa en master i strategisk it.

Sophia försöker alltid motivera och inspirera fler tjejer till att läsa data, eftersom hon anser att en bra datautbildning är ett riktigt trumfkort som ger spännande karriärmöjligheter. Vid sidan av studierna är hon även engagerad som studiecoach för UpGrades Education, där hon aktivt jobbar för att inspirera och motivera elever att söka till universitetet.

Mollin WidegrenMollin Widegren, 22 år, läser Dataingenjörsprogrammet med inriktning Internetteknik vid Karlstad Universitet. Parallellt med sina studier i Karlstad läste hon även en kurs i social mjukvara och Web 2.0 på distans.

Mollin är studentambassadör för sitt universitet och har även varit ordförande i LINDA (linjeföreningen för datavetare) samt representant för SNITS (samverkan mellan näringsliv och it-Studenter) och i ämnesrådet för avdelningen inom Datavetenskap. I sitt examensarbete hade Mollin i uppdrag att ta reda på varför så få tjejer väljer att plugga it i Karlstad, vilket bland annat resulterade i ett labyrintspel i Java.

Utmärkelsen Årets it-tjej, som vi tidigare berättat om, lyfter fram och visar upp duktiga och kunniga tjejer som studerar it. Priset delas ut av Microsoft i samarbete med Universum och den slutliga vinnaren presenteras vid Universum Awards på Berns i Stockholm den 15 mars.

NWT.se har skrivit.

 

Comments (0)

Skip to main content