Anna och Stefan – världens mest innovativa lärare? På fredag vet vi.


I morgon startar Worldwide Innovative Education Forum (IEF) i Kapstaden, ett jätteevent där pedagoger och skolledare från hela världen knutna till Microsofts Innovativa skolprogram samlas och utbyter erfarenheter.

På plats i Sydafrika finns två svenska lärare: Anna Karlsson och Stefan Stenbom (f.d. Knutsson) för att tävla om titeln Världens mest innovativa lärare. De två vann pris i den europeiska finalen i våras för sitt sätt att använda IKT i undervisningen och gick därmed vidare till världsfinalen.

Anna arbetar till vardags som NO-lärare på Viktor Rydbergs Samskola och Stefan är pedagogisk utvecklare på KTH och ”Mattecoach på nätet”.

På fredag avgörs vem av de 125 finalisterna som erövrar titeln. Vi håller tummarna och rapporterar från plats!
Följ IEF på Twitter via #msief

DN har skrivit om Anna Karlsson.

Comments (0)

Skip to main content