Fullsatt och fartfyllt vid Ballmers Sverigebesök


Steve Ballmer imponerade under sitt besök i Stockholm idag. Trots en fullspäckad agenda och mycket högt tempo är han alltid kunnig, påläst och intresserad av att möta och förstå kunder, partner, studenter, politiker och övriga nyfikna. Vilken energi.

Inför en fullsatt salong på Cloud Summit, med omkring 1 200 gäster från företag och organisationer över hela Sverige, talade Ballmer sig varm om Microsofts visioner för molnet, det teknikskifte vi står inför samt våra produkter och tjänster för detta - till exempel Internet Explorer 9, Windows Intune, Microsoft Dynamics CRM, Windows Azure och Business Productivity Online Suite (BPOS). Här berättade vi även om vårt nya avtal med Volvo Personvagnar kring just BPOS.

På KTH fick publiken uppleva både Kinect och nya Windows Live innan Ballmer klev fram för att prata med studenterna om det digitala livet i molnet - och vad det kan innebära för oss alla. Föreläsningen avslutades med en uppskattad frågestund. Ballmer skakade också hand med Daniel Ek, Spotifys vd, kring vårt samarbete för att knyta ihop framtidens musikupplevelser på Windows-plattformen som bland annat innebär en ny Spotify-uppdatering till Windows Phone. Sista anhalten för Ballmer i Stockholm blev ett möte med alla medarbetare på Microsoft Sverige, på Clarion Hotel Sign.

Se alla bilder, läs nyheterna från dagen, se webbsändningen på IT24 och våra egna filmer från Cloud Summit och från KTH. Mer information om Steve Ballmers resa och även utskrifter av hans tal finns på vårt europeiska pressrum.

Ballmers besök i Sverige har uppmärksammats av en mängd olika medier. Bland annat Sveriges Television (SVT Rapport), TV4 , Sveriges Television (ABC), Sveriges Radio  (KTH), Sveriges Radio (Cloud Summit), Sveriges Radio (intervju efter KTH)  och Nyhetskanalen. Även TechWorld, IT-tjej, IDG, Dagens Industri, IT24, E24, Affärsvärlden, Computer Sweden, Cloud Advisor, Dagens Industri, Mentor Online, Tommy K Johansson, och Ny Teknik har skrivit.

Comments (2)

  1. Hej Daniel.

    Vi på Microsoft jobbar med att ständigt förbättra upplevelsen på Xbox LIVE. Och när det gäller den typen av innehållsleverantör som till exempel Netflix sker en succesiv utveckling på alla marknader där Xbox LIVE finns som tjänst, men då utveckling och implementering tar lika lång tid oavsett marknad så går de större marknaderna oftast först. Det innebär att vi ännu tyvärr inte har något att tillkännage när det gäller just Sverige, men redan idag har du tillgång till filmer i full HD via Zune Video Marketplace och har du bredband kan du även streama i full HD med surroundljud.

    MvH//Anna

  2. Daniel Andersson says:

    Kanske en dum fråga, men jag hoppas att den får plats här ändå. Blev det något svar på när vi här i Sverige kommer att få Netflix till Xbox 360…? Nu har ju Kanada fått det också, och vi lär ju ha betydligt bättre bredband än vad de har. Vi behöver ju dessutom inga dubbade filmer, utan vi skulle ju vara väldigt tacksamma med att bara få tillgång till utbudet. För $8,99 USD i månaden skulle jag som Xbox Live Gold-medlem teckna mig för Netflix-medlemsskap omedelbart, iallafall.

Skip to main content