Undvik skadliga program via mejl


Nyligen varnade Svenska Dagbladet för en så kallad trojan som sprids via mejl - som uppges komma från Microsoft. I mejlet finns en länk till ett program som mottagaren uppmanas ladda ner för att kontrollera om datorns hårdvara är kompatibel med Windows 7, men detta är i själva verket ett skadligt datorprogram som öppnar datorn för upphovsmannen till attacken.

Det är tyvärr inte första gången någon använder sig av Microsoft för att lura folk, vilket vi givetvis tycker är tråkigt. Våra viktigaste tips för att skydda sig mot denna typ av attacker är att aldrig öppna eller klicka på en fil med ändelsen .exe som kommer via mejl, samt se till att alltid ha ett uppdaterat antivirusprogram installerat på sin dator.

Läs gärna om Microsofts kostnadsfria antivirusprogram Microsoft Security Essentials och hitta fler tips på hur du kan skydda dig och din dator på Microsoft.se.

Bland annat NetWork World, SvD, IDG har skrivit om detta.

Comments (0)

Skip to main content