Credit Mobile segrade i Imagine Cup


En applikation som gör det möjligt för världens fattiga att utföra bankärenden direkt i mobiltelefonen. Med lösningen Credit Mobile kammade den indiska utbytesstudenten Shiv Sivasankar och hans lag hem den svenska finalen av Imagine Cup, världens största innovationstävling.

Över 500 bidrag skickades in till den åttonde upplagan av Imagine Cup. Shiv Shankar studerar vid KTH medan hans lagkamrater studerar i Singapore och Indien. De kommer nu att representera Sverige i den världsomspännande finalen i Warszawa

I finalen ställdes Credit Mobile mot EyeBrowse och Mydoctor. Ett tiotal studenter från KTH står bakom webbläsaren som är utvecklad för att känna igen ögonrörelser från användaren. Mydoctor är en mobiltjänst som tagits fram av Narcisse Mbunzama Lokwa som studerar vid Södertörn. Mobiltjänsten ska underlätta för läkare och sjuksköterskor att ge rådgivning via SMS och telefon i utvecklingsländer.

Vill du komma i kontakt med finalisterna? Kontakta Thomas Hansen.


Comments (0)

Skip to main content