Visual Studio 2010 och .NET Framework 4 släpps idag


I dag lanseras Visual Studio 2010 och .NET Framework 4.0 världen över och i samband med detta meddelar vi även att Silverlight 4 släpps för webben senare denna vecka. I samverkan med varandra erbjuder alla dessa produkter en kraftfull och integrerad utvecklingsmiljö som förenklar hela utvecklingsprocessen och gör det möjligt för utvecklare att skapa nya och smartare applikationer.

Visual Studio 2010 och .NET Framework 4.0 stödjer alla de senaste plattformarna och teknikerna och innehåller verktyg för alla i utvecklarorganisationen. Några av nyheterna är det inbyggda stödet för Windows 7 multi-touch samt bättre möjligheter att anpassa arbetsytan till flera bildskärmar, använda samma verktyg för flera versioner av .NET Framework och skapa kraftfulla program för SharePoint, webben och mobilen. Med Windows Azure Tools kan applikationer byggas och hanteras direkt i molnet och för företagen har Visual Studio 2010 även designats för att bättre stödja ALM (Application Lifecycle Management). 

Med nya Silverlight 4 kan rika och interaktiva applikationer skapas - både i webbläsaren och utanför.

Läs hela hela pressmeddelandet i vårt virtuella pressrum, eller se dagens keynote med bland andra Bob Muglia från det globala lanseringsevenemanget i Las Vegas.

Den svenska lanseringen firas i kväll på Biograf Skandia i Stockholm. Läs gärna även vår tidigare intervju med Anna Averud och Richard Lind.

IDG, Tomeson, InqurierEweek, CNet, Windows Team blog, IT24 (2) och Earthtimes har skrivit om detta.Comments (0)

Skip to main content