Vad händer kring Visual Studio-lanseringen i Sverige?


Lanseringen av Visual Studio 2010 och .NET Framework 4.0 närmar sig med stormsteg och vi tar idag pulsen på Anna Averud (nytillträdd produktchef för Visual Studio) och Richard Lind (teknisk direktör på Microsoft).Hur känns det inför lanseringen?
- Vi är på gång och intresset från utvecklare är stort. Lanseringsturnén går för fulla hus och våra partner är redo. Det känns mycket spännande, säger Anna.

Vilka är de viktigaste nyheterna? 
- Visual Studio 2010 erbjuder även en helt ny typ av testverktyg för manuella tester, där vi tar hand om testhantering och planering, vilket ger högre kvalitet och även sänker kostnaderna för kunden, berättar Anna.


- Här finns också en mängd förbättrade verktyg för webbutvecklare, Silverlight och ASP.NET samt förbättrat AJAX-stöd och integrerat stöd för det populära javascriptbiblioteket jQuery. Personligen gillar jag också att hårdvaran kan nyttjas mer effektivt och möjligheten att nu enklare kunna utveckla applikationer även för Windows Phone 7 med Silverlight eller XNA.

Vad händer kring lanseringen i Sverige?
- I samband med lanseringen åker vi bland annat runt i Sverige med The UltimateTour och svensk lansering kommer att ske med pompa och ståt den 12/4 på Biograf Skandia Stockholm, dit alla intresserade är varmt välkomna, säger Anna och fortsätter:

- Responsen från kunder och partner hittills har varit mycket positivt och vi ser alla fram emot lanseringen.

Fortsättning följer här på Nyhetsbloggen. Läs mer i vårt globala virtuella pressrum.Comments (0)

Skip to main content