Gratis antivirus på svenska efter sommaren


Från och med idag finns en svensk nedladdningssida för Microsoft Security Essentials (MSE), som är ett kostnadsfritt  antivirusprogram till Windows för privatpersoner, och en svensk version av MSE kommer att släppas i augusti.

Just nu finns programmet på engelska för nedladdning i Sverige, men det fungerar lika bra att köra med svenska Windows.


Läs vad GP, Computer Sweden, PCHemma, Techblog of Sweden, RBdata, Sparsamt leverne, BosseWeb, Timedia och Dag König har skrivit.Comments (3)

 1. Daniel Andersson says:

  Jag har kört Security Essentials ända sedan jag skaffade Windows 7 i höstas, och jag är _väldigt_ nöjd. Utan att peka ut konkurrenten jag använde mig av tidigare kan jag säga att MSE är betydligt vassare – det håller sig i bakgrunden, det är förhållandevis resurssnålt och det krånglar verkligen aldrig. Dessutom passar det väldigt bra ihop med datorer som huvudsakligen används som spelplattform.

  Och appropå det sista – Microsoft, blir det någon Forza 3-tävling för Xbox 360-ägare här på bloggen? 🙂

 2. Jimmy Bergmark says:

  Det låter bra. Nu kan jag rekommendera Security Essentials till bekanta som inte är så bra på engelska.

  Jag har också mycket goda erfarenheter av Security Essentials efter att ha kört det alltsedan första publika betan. Detta trots att jag jag har väldigt många olika program installerade och ofta testar olika nya program och beta-versioner plus att jag programmerar själv och utvecklar i bla Visual Studio så har Security Essentials fungerat mycket bra för mig.

 3. BosseWeb says:

  Tack för hänvisningen, även om ni valt att kalla länken till min sajt för Gratisprogram.se.

  Jag tycker att det blir kanon att det kommer ytterligare ett gratis antivirusprogram med svenskt gränssnitt. Tidigare har det bara funnits ett. Nu blir det två att välja mellan. BRA!

  Jag kör med Security Essentials på ett par egna datorer och valde tidigare att ladda hem den från Filehippo. Nu när Microsoft öppnat upp att ladda hem från Microsofts egen sajt ska jag börja länka dit istället. Bra jobb, Microsoft!

  För dej som är nyfiken på mer gratisgodis:

  Kika gärna på andra gratistjänster från Microsoft. Live Mesh, SkyDrive m fl. Kanontjänster.

Skip to main content