TechDays sparkar igång med full kraftIdag startade TechDays i Örebro med tema "Potential Lives Here". Över 1700 intresserade deltagare, talare, utställare och kollegor från Microsoft har samlats - och dagen inleddes med en fullsatt keynote.

Efter en kort välkomsthälsning från Lars O. Molin, ordförande i Örebros kommunalfullmäktige, tog Per Adolfsson tog vid för att bland annat prata om potentialen i oss alla och all potential på plats i Örebro idag. Per talade vidare om att IT verkligen kan göra skillnad - inom allt från miljö och sjukvård till brottsbekämpning - samt hur IT förstärker Sveriges konkurrenskraft eftersom nästan alla företag idag använder sig av IT för att optimera sin verksamhet. Per lyfte även fram hur viktigt molnet redan är och kommer att bli, med alla möjligheter som ges här. 

Känslan förstärktes av Christer Olsson, som gav oss ett inspirerande tal om vikten av att våga tro på sig själv med betoning på att vi misslyckas först den dag vi slutar försöka.

Eva Fors, affärsområdeschef för Office, talade om innovation och samarbete samt varför vårens nya Office-plattform är så viktig. Dagens keynote avslutades sedan med att Daniel Alm och Per Hedberg, också från Microsoft, demonstrerade några av alla de spännande nyheter som kommer med nya Office 2010 och SharePoint 2010.

Nu fortsätter dagen med mängder av sessioner och aktiviteter. Till sin hjälp har deltagarna MINT - vår unika mobila TechDays-applikation för att samla, organisera och planera sin vistelse på TechDays.

Följ vårt bildflöde på Flickr, ta del av diskussionerna på Twitter, lyssna till de senaste intervjuerna på Channel 9 och läs vad som skrivits i vår partnerblogg.

IDG och Computer Sweden har skrivit, SR gjorde reportage och även Nerikes Allehanda har uppmärksammat TechDays idag. Läs också vad som skrivits på bloggarna Lilla Gumman, it-tjej, SQL Service, Jan Viderén, PowerAdmin, Nullsession.com, Tobias Strandh's Blog, Lars Ekelöw, Fredrik Haglund, Waldo's blog, Peter Linden, och Johan Wissman.Comments (0)

Skip to main content