LEGO stärker svenska kvinnor i IT-branschen


Konferensen TechDays i Örebro är nu i full gång. Redan i går kväll samlades ett gäng kvinnor och en man för att delta i Sveriges första WomenBuild workshop, där vi tog hjälp av LEGO för att hitta idéer kring hur vi får in fler tjejer i IT-branschen.

Robert Rasmussen, från LEGO Serious Play, inspirerade oss att använda fantasin för att tänka i nya banor och berätta genom att skapa med händerna. Han menar att "om IT och teknik vore som LEGO skulle alla problem redan vara lösta" och avslutade med att be alla deltagare avge ett personligt löfte om att göra någonting för att förändra, redan i morgon. Vi kan inte lösa allt - men vi kan alla ta ett litet steg på vägen.

Några konkreta idéer som kom fram var att uppmuntra till mentorskapsprogram, skapa nätverk bland kvinnor och tjejer samt visa att IT är lika naturligt för både män och kvinnor.

Det blev en kväll med många aha-upplevelser och intressanta diskussioner - läs mer om detta på Danwei Trans blogg.

Se de senaste bilderna, kolla in diskussionerna på twitter och läs mer om hur du följer TechDays 2010 på distans

Även IDG, it-tjej och Nerikes Allehanda har skrivit om detta och utmaningarna med den manliga dominansen inom IT-branschen.  

Läs även intervjun med Danwei Tran på it-tjej.Comments (0)

Skip to main content