Microsoft favoritarbetsgivare bland gymnasieungdomar


När Sveriges gymnasieelever listar sina drömarbetsgivare hamnar Microsoft högst på önskelistan, enligt årets upplaga av Universums undersökning FöretagsBarometer Ung.

- Jag ser detta som en bekräftelse på vårt företags unika position inom IT och mjukvara, vårt breda erbjudande med allt från Xbox till affärskritiska lösningar, samt vår förmåga att hela tiden följa med i utvecklingen och vara innovativa, säger Richard Lind, teknisk direktör på Microsoft som var på plats vid gårdagens Universum Awards för att ta emot priset.

Foto: Universum

3 026 gymnasieelever från hela landet har delat med sig av sina ideala arbetsgivare och tankar om den framtida karriären i årets undersökning, som genomfördes mellan 28 september och 28 oktober 2009.

Enligt de färska resultaten från Universums FöretagsBarometer, där totalt nästan 17 000 studenter från högskolor och universitet har svarat, får Microsoft även en hedervärd andraplats i kategorin för där flest inom data/IT vill jobba. Läs mer om FöretagsBarometern på Universums webbplats


Comments (0)

Skip to main content