Ny utvecklarversion av Internet Explorer 9


Idag släpps en ny utvecklarversionen av Windows Interner Explorer 9 för utvecklare som vill testa och ge oss sin feedback.

Med utökat stöd för HTML5, hårdvaruaccelererad grafik och text samt en ny motor för JavaScript tänjer vi på gränserna för webben och tar bättre vara på fördelarna i den senaste hårdvaran - samtidigt som vi följer både aktuella och kommande standarder på marknaden.

Vi fortsätter också att stödja utveckling av nya funktioner i JavaScript-biblioteket jQuery och erbjuder ett nytt utvecklingskit (SDK) för Open Data Protocol (OData) som gör det enklare för utvecklare att komma åt information i datormolnet och skapa webbapplikationer för flera olika plattformar.

Här ingår även en uppdatering av informationsmäklartjänsten Dallas, som vi tidigare berättat om, där utvecklare och användare ges tillgång till värdefull affärs- och referensdata och innehåll oavsett plattform.

Detta meddelades vid pågående MIX 2010, och redan vid förra årets PDC gavs en förhandstitt av en mycket tidig version av Internet Explorer 9 med förbättrad prestanda och interoperabilitet samt nya möjligheter tillsammans med DirectX.

Läs mer om Internet Explorer 9 i Johan Lindfors blogg, vårt globala pressmeddelande och vår globala blogg för Internet Explorer. Läs allt om MIX 2010 och följ konferensen live via vårt digitala pressrum.

IDG skriver Testa IE9 redan idag och Med IE9 tar Microsoft upp kampen igen. Läs även vad Softpedia, Computer Weekly, Gizmodo, Technologizer och The Register har redan skrivit.

Dela

Comments (0)

Skip to main content