Microsoft satsar allt i molnet


Igår talade Steves Ballmer om Microsofts molnstrategier inför University of Washington.

Redan år 2005 berättade Ray Ozzie i The Internet Services Disruption om Microsofts vision kring en helt ny värld där användare och utvecklare kan få samma upplevelse - oberoende av vilken skärm som används (datorn, TV:n eller mobilen).

Idag är detta verklighet, molnet är här för att stanna och nästan alla våra produkter kan köras i molnet. Ballmer säger i sitt tal att 70 % av alla anställda inom mjukvara på Microsoft jobbar med molnet redan idag och räknar med att denna siffra ligger på 90 % om ett år.

Historien visar också tydligt att nya verktyg och ny teknik starkt driver innovation och utveckling sam framförallt hjälper användare att enklare göra saker som tidigare ansågs vara nästintill omöjliga. Därför menar Ballmer att våra satsningar på molntjänster kommer att vara mycket viktiga framöver.Läs hela talet samt ta del av mer information på Microsoft News Center och vår nya globala webbplats om molnet.

Microsoft kommer i år att investera 9 miljarder dollar inom forskning och utveckling. Detta uppgav Kevin Turner, Chief Operating Officer, i sitt tal vid Cebitmässan i Hannover.

Se vad IT24, Computer SwedenMacWorld, IDG, Gizmodo, PC Magazine, ZDNet och Computer World har skrivit.  

Dela

Comments (0)

Skip to main content