Möt finalisterna i Årets it-tjej 2010


Efter en tuff gallring kan vi nu presentera tre förväntansfulla finalister som tävlar om den åtråvärda titeln Årets it-tjej 2010.

Årets it-tjej, som vi tidigare berättat om,  är en utmärkelse som ges för att lyfta fram och visa upp duktiga och kunniga tjejer som studerar it. Priset delas ut av Microsoft i samarbete med Universum och vinnaren kommer att presenteras vid Universum Awards på Berns i Stockholm den 17 mars.

Evelina DavidssonEvelina Davidsson är 22 år och Civilingenjör vid Chalmers i Göteborg, där hon läser tredje året på informationsteknik. Till hösten väntar en master i Software Engineering and Technology.

Evelina är både driven och engagerad i allt vad hon tar sig för.  Förra året var hon med och arrangerade konferensen Datatjej  2009, och i år sitter hon med i styrelsen för föreningen Datatjej. Hon har även startat ett projekt för att få in datorer på skolor i Sydafrika och reste nyligen själv dit för att utbilda både lärare och elever.


Anne Marie LiljekvistAnne-Marie Liljekvist
är 23 och även hon Civilingenjör inom informationsteknik  vid Chalmers i Göteborg, där hon just nu läser en master i interaktionsdesign. Utöver de vanliga studierna handleder hon  en egen kurs på Chalmers, i design och konstruktion av grafiska gränssnitt, och har tidigare även varit aktiv i IT-sektionens styrelse. Hon har också  läst psykologi vid Hawaii Pacific University, där hon utmärkte sig med högsta betyg.

Anne-Marie har stor passion för psykologi och teknik i kombination och gillar att förändra och förnya i vardagen - fråga henne gärna om hennes interaktiva kuddar med humör.

Therese ThorstorpTherese Thorstorp är  27 år och studerar it- och kommunikationsvetenskap vid Stockholms Universitets data- och systemvetenskapliga institution. Under förra terminen handledde hon studenter i kommunikationsdesign och hon har även bland annat varit aktiv i DSV:s arbetsmarknadsdag "Systemvetardagen", har hjälpt Kista teater locka fler personer till teatern genom ny teknik och varit projektledare för en utställning i Gallerian i Stockholm kring integrationsproblematiken.

Fascinationen och intresset för data och grafisk form har alltid funnits där, eftersom allting blir mycket roligare med en dator. Therese menar att teknik ofta behöver ett snyggt omslag för att bli riktigt intressant och har i denna anda till och med sytt sin egen personliga dataväska. Therese var under en kortare period också aktiv i Norrtälje kommuns utbildningsnämnd och har tävlat i barista-SM, innan studierna tog vid. 

Dela


Comments (0)

Skip to main content