OS sänds i Silverlight med HD-kvalitet


Olympiska vinterspelen i Vancouver är i full gång, där även Microsoft och MSN finns med på ett hörn. Tillsammans med NBC sänder vi mängder av filmat material i Silverlight med HD-kvalitet, direkt på sajten NBC Olympics. De flesta av dessa filmer kan endast ses av den amerikanska publiken.

Sändningarna möjliggörs av den nya Smooth Streaming-tekniken som vi tidigare berättat om. Tekniken är unik för Silverlight och gör att videokvaliteten i realtid anpassas till användarens bandbredd och datorprestanda. Med hjälp av detta kan medieföretag nu sända video i full HD-kvalitet (720p).

Givetvis följer även svenska MSN OS med spänning, där du bland annat kan se och läsa om Charlotte Kallas guldlopp i natt.

Läs mer på NewsCenter och på MSN.


Comments (2)

 1. Anonymous says:

  Hej Daniel!

  Svaret är egentligen ganska enkelt. Det handlar om rättigheter. Vissa delar är tillgängliga utanför USA medan andra inte är det 🙂

  Mvh

  Thomas

 2. Daniel Andersson says:

  Dum fråga kanske, men varför låter ni vi som bor i Sverige bara se vissa delar…?