OS sänds i Silverlight med HD-kvalitet


Olympiska vinterspelen i Vancouver är i full gång, där även Microsoft och MSN finns med på ett hörn. Tillsammans med NBC sänder vi mängder av filmat material i Silverlight med HD-kvalitet, direkt på sajten NBC Olympics. De flesta av dessa filmer kan endast ses av den amerikanska publiken.

Sändningarna möjliggörs av den nya Smooth Streaming-tekniken som vi tidigare berättat om. Tekniken är unik för Silverlight och gör att videokvaliteten i realtid anpassas till användarens bandbredd och datorprestanda. Med hjälp av detta kan medieföretag nu sända video i full HD-kvalitet (720p).

Givetvis följer även svenska MSN OS med spänning, där du bland annat kan se och läsa om Charlotte Kallas guldlopp i natt.

Läs mer på NewsCenter och på MSN.


Comments (2)

  1. Hej Daniel!

    Svaret är egentligen ganska enkelt. Det handlar om rättigheter. Vissa delar är tillgängliga utanför USA medan andra inte är det 🙂

    Mvh

    Thomas

  2. Daniel Andersson says:

    Dum fråga kanske, men varför låter ni vi som bor i Sverige bara se vissa delar…?

Skip to main content