Snart här – Windows Phone 7 Series


Idag avslöjade Microsofts VD Steve Ballmer detaljer om nästa generations Windowstelefoner: Windows Phone 7 Series. Microsoft har byggt ett nytt OS från grunden och genomgripande förändrat hur mobiltelefonens programvara är konstruerad. För första gången erbjuder Microsoft Xbox LIVE-spel samt musik- och videoupplevelsen från Zune i en mobiltelefon.


Flera telefontillverkare har redan börjat producera 7 Series-telefoner, och de första exemplaren når butikerna inför julen 2010. HTC, Samsung, Sony Ericsson, LG, Toshiba hör till de tillverkare som kommer att producera nya 7 Series-modeller. – Det är med stolthet jag visar upp nästa generations Windowstelefoner – Windows Phone 7 Series. På en marknad fullpackad med telefoner som ser ut och beter sig på samma sätt har jag utmanat vårt utvecklingsteam att leverera en helt ny mobil upplevelse. Windows Phone 7 Series är en vändpunkt, där telefonen äntligen är helt anpassad för dagens moderna människa, säger Steve Ballmer.


I utvecklingen av Windows Phone 7 Series har Microsoft tagit in spetskompetens från utvecklingsteamen bakom Xbox och Zune. 7 Series har en helt ny design och en ny arkitektur som innefattar varje aspekt av telefonen – från layout och navigering, ner till varje enskild funktion.


På startskärmen syns så kallade ”livetiles” som uppdateras i realtid med det innehåll användaren är mest intresserad av. Startskärmen blir därmed levande istället för att bestå av statiska ikoner som bara utgör mellansteg på vägen till en applikation. Användaren kan till exempel koppla en ”live-tile” till en vän, för att automatiskt se dennes uppdateringar och bilder på startskärmen. Varje 7 Series-telefon får även en dedikerad Bing-knapp, som ger snabb åtkomst till att söka på nätet.Läs mer via vårt News Center och se presskonferensen. Vill du se mer av telefonerna?  


Peter Wissinger bloggar från WMC.


Läs vad Mobil, Tommy K JohanssonE24BBC, Computer World, ZDnet och TechRadar skriver.  Comments (2)

  1. Hej Daniel,

    Jag frågade min kollega Peter Wissinger (nordisk affärsområdeschef för Windows Phone) som svarade som följer:

    Hej, alla Windows Phone 7 Series telefoner är Zunetelefoner. Vi kommer att återkomma om detaljerna runt såväl tjänster, hubbar, som våra hårdvarupartners allt eftersom vi kommer närmare lansering i höst. När det gäller detaljer står vår utvecklingsplattform näst på tur. Där kommer vi att på vår utvecklarkonferens MIX i Mars gå på djupet med hur man kan utveckla applikationer och tjänster.

    /// Thomas

  2. Daniel Andersson says:

    Intressant nyhet. Microsoft, Zune har ju hitills inte funnits i Sverige (annat än videostödet genom Xbox Live). Kommer Zune för Windows Mobile 7 att finnas i Sverige? Hur ser det ut med Xbox Live-stödet? Svar önskas, tack :).

Skip to main content