Windows 7 ger rekordvinst för andra kvartalet


I gårdagens kvartalsrapport redovisades en rekordvinst på 6,66 miljarder dollar, vilket innebär en ökning med 60 procent jämfört med samma period föregående år. Även intäkterna har ökat kraftigt med 14 % till drygt 19 miljarder dollar.

Resultatet kan till stor del härledas till den mycket stora efterfrågan på Windows 7. Sedan lanseringen den 22 oktober förra året har vi sålt mer än 60 miljoner licenser, vilket gör Windows 7 till det snabbast säljande operativsystemet någonsin.  

Läs mer i vårt globala pressmeddelande eller ta del av hela rapporten här.

Svenska dagbladet, E24, GP, Aftonbladet, DI, SVT, Gefle Dagblad, Ystads Allehanda, Sydsvenskan, NSD, Hallands nyheter, Blekinge Läns tidning och Länstidningen Södertälje har kommenterat  rapporten.Comments (0)

Skip to main content