Microsoft stödjer krisdrabbade HaitiFörra veckans jordbävning i Haiti är en katastrof bortom allt förnuft. Vi har alla berörts mycket av bilderna i nyhetsinslagen och vi på Microsoft vill givetvis göra vad vi kan för att visa vårt stöd för de drabbade.

Microsoft bidrar med 1.5 miljoner USD (både i form av kontanta medel samt teknisk utrustning och datorer) och arbetar inom flera olika områden för att hjälpa till vid katastrofarbetet i Haiti.  Sedan 2004 har Microsoft också aktivt stöttat föreningen NetHope, vars uppgift bland annat är att förbereda hjälporganisationerna så att de kan reagera så snabbt som möjligt och sedan samarbeta på allra bästa sätt när en akut nödsituation uppstår.

Läs mer om vad Microsoft gör för att stötta de drabbade här. Vill du personligen göra mer för de drabbade rekommenderar vi dig att kontakta Röda Korset, Rädda Barnen, UNICEF eller någon av de övriga aktiva hjälporganisationerna på plats.
Comments (2)

 1. Hej Johan,

  Om du inte redan gjort det, kan du läsa mer på vårt globala Nyhetsrum som skrivit övergripande om våra insatser.  http://www.microsoft.com/presspass/features/2010/jan10/01-18HaitiRelief.mspx

  Via vår On The Isue Blogg (den globala) kan du läsa om mer konkreta insatser som genomförs just nu: http://microsoftontheissues.com/cs/blogs/mscorp/archive/2010/01/13/supporting-relief-efforts-in-haiti.aspx

  Mvh

  Thomas

 2. Johan says:

  Jättebra initiativ väl värt att uppmärksamma, om inte annat för att inspirera andra företag och människor att följa ert exempel! Kan ni inte berätta lite mera om utrustningen ni skickar ner? Det vore intressant att höra, om det inte av någon orsak är hemligt vill säga.

Skip to main content