Nu kan du testa Kodu på PC


Förra året lanserades Kodu, ett verktyg från Microsoft Research som gör att barn (och för all del även vuxna) enkelt kan skapa och programmera sina egna spel för Xbox och PC. Sedan Kudo gjordes tillgängligt i beta för Xbox har det laddats ner 200 000 gånger och det finns över 900 aktiva Kodu-konton runt om i världen.


Idag presenterades ytterligare en Kodu-nyhet: från och med nu finns Kodu tillgängligt i en betaversion för PC. Övergången till PC gör att programmet lättare kan användas av skolor; allt som krävs för att ungarna ska kunna sätta igång och programmera är en PC och ett tangentbord. Kudo har samtidigt fått ett nytt förbättrat programmeringsspråk, stöd för ett brett urval av hårdvara och gjorts enklare att installera i labmiljöer.  Det har också blivit lättare att spara spel för att dela med andra.


Här kan du ladda ned betaversionen för PC och läsa mer om Kudo


Läs vad Ny Teknik, PC för alla och IDG skriver.  


Bookmark and share

 

Comments (0)

Skip to main content