Personlig stil allt viktigare när vi väljer teknik


En stark trend inom dator- och hemektronikbranschen under 2010 spås bli mer personlig design. Det står klart efter en rundtur på konsumentelektonikmässan CES i Las Vegas.

Ett stort antal leverantörer visar upp nya produkter som på olika sätt ska spegla just din livsstil, dina intressen och din personliga identitet. På datorsidan sticker leverantörer som Asus och LG ut med designade produkter som vänder sig till en design- och modeintresserad målgrupp. Asus samarbetar till exempel med industridesignern Karim Rashid och här är ett av resultaten.

 Asus eee Rashid Karim

Läs mer om Asus nya designade Eee-datorer på NordicHardware.

LG visade även upp sin ultratunna notebook X300. En superslimmad och mycket attraktiv dator i stil med bland annat MacBook Air och de tunnaste Sony Vaio-datorerna på marknaden.

LG X300 

Engadget har fler bilder och i LG:s pressmeddelande finns mer information om X300.

Att starka influenser kommer från mode och musik-branscherna och att dessa till viss del även håller på att konvergera med IT- och konsumentelektronikbranscherna bekräftas av en del ganska oväntade utställare på mässgolvet. Svenska streetfashionföretaget WeSC finns till exempel på plats i Las Vegas med grundaren och VD:n Greger Hagelin i spetsen.

 WeSC - Greger Hagelin

För tre år sedan klev företaget in på marknaden för designade hörlurar. Mest som ett försök då man trodde att den starka trenden med bärbara musikspelare och datorbaserad musik skulle leda till att hörlursmarknaden skulle komma att växa dramatiskt framöver. Man trodde också att det i samband med det skulle bli stor efterfrågan på personlig design som matchade personliga intressen och livsstil. De fick rätt. Hörlurarna blev en naturlig förlängning av det klädmode som redan skördat framgångar internationellt. Och nu står det svenska entreprenörsföretaget WeSC för första gången och visar designad teknik på en världens största konsumentelektronikmässa.

Läs hur IT24 summerar CES 2010 

Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content