Håll ett öga på miljön via webben


Vid den pågående klimatkonferensen COP15 i Köpenhamn (som vi skrivit om tidigare) visades idag den nya webbtjänsten Atlas, där det enkla gränssnittet i Bing Maps används för att på ett personligt och interaktivt sätt berätta hur klimatförändringarna påverkar oss i Europa - och visa hur vi tillsammans kan hjälpas åt för att förbättra miljön. Atlas har skapats med Microsoft SQL Azure och Windows Azure i samarbete med European Environment Agency (EEA), i syfte att öka förståelsen och bidra till att driva den viktiga debatten kring miljöfrågor - även på ett lokalt plan.

Vid klimatkonferensen COP15 lyftes även fler coola webbtjänster som Microsoft varit med och bidragit till, bland annat Eye on Earth (som vi tidigare berättat om) där du med ett enkelt klick kan ta reda på aktuell status för vatten- och luftkvaliteten runt om i Europa.

MapMyClimate är en ny dansk webbplats som på ett konkret sätt visar hur vi själva påverkar miljön varje dag och Research4Life (som utvecklats tillsammans med FN) erbjuder djupare information och forskningsresultat kring miljöfrågor.

Läs mer om detta samt Microsofts medverkan vid klimatkonferensen på vår nya webbplats för COP15.

Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content