Microsofts molnvision blir verklighet med Windows AzureI kväll lanserades molnplattformen Windows AzureMicrosofts Professional Developers Conference i Los Angeles. Ray Ozzie, chefsarkitekt på Microsoft, beskrev i sitt tal Windows Azure och SQL Azure som centrala delar i Microsofts molnstrategi. Han tillkännagav nya funktioner och erbjudanden som gör det enklare för utvecklare att skapa lönsamma tjänster.


Ozzie presenterade bland annat Microsoft Pinpoint, en marknadsplats online där partner kan marknadsföra och sälja applikationer, samt en ny informationsmäklartjänst, kodnamn Dallas, som ger utvecklare och användare tillgång till affärs- och referensdata och innehåll oavsett plattform. Dallas kommer vara tillgänglig via Pinpoint och helt byggd på Windows Azure. Exempel på företag och organisationer vars data kommer vara tillgänglig via Dallas är Associated Press, Citysearch, ESRI, NASA, National Geographic, Navteq och FN med flera.


Under kvällen lanserades även Windows Server AppFabric – en plattform som förenklar utveckling och hantering av applikationer som omfattar både server och moln. Med Windows Server AppFabric kan utvecklare fortsätta arbeta med .NET Framework och Visual Studio och tredjepartsverktyg såsom Eclipse, för att skapa applikationer som körs på såväl servrar som tjänster i molnet.


Nyheter, information och live streaming från evenemanget finns här. Kodnamn Dallas finns som en begränsad Community Technology Preview.Windows Server AppFabric Beta 1 finns tillgänglig här.


Läs hela pressmeddelandet på Presspass och se KeyNote med Ray Ozzie nedan.

DagensPS, IDG, Readwrite och Computer Sweden har skrivit om det. 
 


Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content