Microsofts kvartalsrapport bättre än väntat


I fredags överraskade Microsofts med en oväntat stark kvartalsrapport där såväl vinst som omsättning hamnade över snittprognosen på marknaden.

Nettovinsten för det brutna räkenskapsårets första kvartal landade på 3,57 miljarder dollar och omsättningen blev 12,92 miljarder dollar. Trots att detta innebär att vinsten minskade med 18 % och omsättningen med 14 % jämfört med samma period förra året var resultatet betydligt bättre än förväntat.

Bakom nedgången ligger även avräknade intäkter på totalt 1,47 miljarder dollar relaterat till vår lansering av Windows 7, som kommer att kunna räknas in i framtida redovisning.

Läs mer i vårt globala pressmeddelande, ta del av hela rapporten eller se webbsändningen där resultatet rapporterades.  I Sverige skriver bland annat Dagens Nyheter, Dagens Industri och Svenska Dagbladet om resultatet.

Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content