Höstlov = DigiGirlz på KTH


DigigirlsAlldeles för få tjejer väljer IT-utbildningar. Ett exempel är Kungliga Tekniska Högskolans datateknikprogram, där färre än 10 procent är tjejer och där antalet tjejer som ansöker dessutom har gått ner de senaste åren. Detta samtidigt som IT och teknik beskrivs som framtidsbranscher av både Statistiska Centralbyrån och Arbetsförmedlingen.

För att locka fler tjejer till IT-utbildningar driver Microsoft sedan 2007 initiativet DigiGirlz. Syftet är att visa unga tjejer att IT och teknik är kul och intressant. Vi tror att en ökad mångfald ger ett bredare utbud av produkter och tjänster, och dessutom en roligare bransch.

Nu på höstlovet arrangerar Microsoft, i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan, DigiGirlz på KTH. 28 stockholmstjejer i årskurs 8 och 9 har antagits och kommer under tre dagar med början idag att få prova på den senaste tekniken.

Se även inslag på SVT Play om detta.


Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content