Per Adolfsson, ny VD för Microsoft Sverige


Efter ett intensivt rekryteringsarbete är vi nu mycket glada över att presentera Per Adolfsson, som ny VD för Microsoft AB.

Per började på Microsoft för nästan exakt ett år sedan då han rekryterades till rollen som försäljningsdirektör för små- och medelstora företag. I bagaget har han med sig en gedigen erfarenhet från den svenska IT branschen inom både försäljning och tjänsteproduktion. Innan han kom till Microsoft har Per ibland annat arbetat i 20 år för Compaq/HP i flera olika ledande positioner. 

Per tillträder omgående och en av hans första arbetsuppgifter blir att inleda rekryteringen av sin efterträdare som försäljningsdirektör.

Det är i en mycket spännande tid som Per tar över rodret för Microsoft. Vi är mitt uppe i lanseringen av Windows 7 och Windows Server 2008 R2 och till våren lanserar vi även den nya generationen av produktivitetsplattformen Office. Sammantaget blir detta vårt mest intensiva lanseringsår någonsin.

Något som Per särskilt brinner för är utmaningen att ännu bredare kommunicera ut Microsofts vision om programvara plus tjänster. Skiftet mot molnbaserade tjänster är en stort steg för hela branschen och skapar nya möjligheter för våra kunder att hitta mer kostnadseffektiva lösningar för sin IT-drift. Microsoft har på kort tid byggt upp en gedigen portfölj av produkter och tjänsteerbjudanden inom detta som Per anser att det nu är dags att börja berätta om på ett bredare plan.

Här finns aktuella pressbilder på Per.


IT24 har skrivit om utnämningen här, samt även gjort en intervju med Per.


IDG och IT24 följer upp utnämningen med fler artiklar.  


Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content