Nya möjligheter med Windows phone


I dag lanserar vi Windows phone globalt, den nya generationens mobiltelefoner med operativsystemet Windows Mobile 6.5.

Windows phone handlar lika mycket om arbete som om underhållning. Här kan du mejla eller redigera dokument, titta på YouTube, twittra, chatta i Messenger, kolla vädret, spela spel eller uppdatera din status på Facebook - allt i ett smidigt användargränssnitt, särskilt utvecklat för pekskärmar.

Detta innebär också premiär för My Phone, en gratistjänst som hjälper användaren att backa upp bilder, musik, kontakter, sms och mejl. Andra nyheter är Windows Marketplace for Mobile, en marknadsplats för nedladdningsbara mobilapplikationer och tjänster, samt den nya startknappen som ger blixtsnabb tillgång till en mängd olika funktioner och tjänster i telefonen.

I samband med dagens lansering presenterade vi även ett antal nya Windowstelefoner på den svenska marknaden. Här hittar du modeller från Sony Ericsson, HTC, Samsung och Toshiba, samt Netbookjätten Acer och kinesiska ZTE som nu gör entré på den svenska mobilmarknaden. Här kan du läsa mer om vilka nya telefonmodeller som kommer att finnas.


Vill du veta mer? Läs det globala pressmeddelandet på Microsoft Presspass.


Besök gärna Peter Wissingers mobilblogg eller läs intervjun på IDG med Martin Tivéus, konsumentchef på Microsoft AB.


Lanseringen har skapat en hel del uppmärksamhet och det är många som skrivit om Windows phone. M3, Göteborgs Posten, IDG, Datormagazin, Aftonbladet, Metro, SvD, IT24, Computer Sweden, Veckans Affärer, UNTPC för alla och Mobilfeber.      


Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content