Microsoft öppnar datacenter i Dublin


I veckan slogs portarna upp till vårt nya datacenter i Europa. Datacentret är det största som byggts av Microsoft utanför USA och kommer att vara en mycket viktig del i att förverkliga vår vision om att knyta ihop tjänster och lösningar för våra kunder i molnet, en vision som vi kallar Software plus Services. Datacentret kommer stötta våra molntjänster som finns på plats idag, bland annat Bing, Microsoft Business Productivity Online Suite (BPOS), Windows Live och Windows Azure – men även framtida produkter och tjänster.


Datacentret har lyfts fram av EU som ett bra exempel inom miljöhållbarhetsdesign, och är femtio procent mer energieffektivt än datacenter som byggdes för tre år sedan. Byggprojektet är ett av de största på Irland under det senaste året och har tagit en miljon arbetstimmar att bygga.


Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content