Microsoft Office i molnet


Från och med i dag finns en testversion, en så kallad technical preview, av Office Web Apps tillgänglig för ett urval av våra kunder.

Office Web Apps kommer att ingå nya Office 2010 och innebär enkla webbaserade versioner av de vanliga programmen Word, PowerPoint, Excel och OneNote. Grundversionen kommer att vara gratis för konsumenter som använder Windows Live.

Vi ser detta som en viktig milstolpe för att öka valmöjligheten för våra kunder genom att fler kan använda våra verktyg på nätet och fördjupa sin användarupplevelse av Office. Med Office Web Apps kan du se, läsa, skapa, redigera och dela dokument - oavsett vilken dator, telefon eller webbläsare du använder.

Excel och PowerPoint som webbprogram
Excel och PowerPoint som webbprogram

Testgruppen bjuds in via Windows Live SkyDrive och får sedan tillgång till programmen direkt på webben via Windows Live. Testversionen kommer att finnas i en engelsk och en japansk version och innehåller alla program utom OneNote.

Vi vill betona att programmen fortfarande är under utveckling och att syftet med denna testversion framförallt är att samla in feedback från våra kunder. Den färdiga versionen av Office Web Apps och Office 2010 kommer att lanseras någon gång efter årsskiftet.

Är du nyfiken men inte med i testgruppen? Anmäl ditt intresse på vår webbplats för Office 2010 för att testa betaversionen när den finns tillgänglig, eller läs mer i våra officiella bloggar för Office Web Apps och Windows Live.

Mer information finns på PressPass, vår globala webbplats för journalister. Även IDG, TechCrunch och TKJ har uppmärksammat detta.


Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content