Interaktiva Climate Mystery gör elever klimatsmarta


En av vår tids största utmaningar är att förstå orsakerna till klimatförändringarna och hur vi kan stoppa dem. I december i år håller FN klimatkonferens i Köpenhamn (COP 15) och med anledning av den har Microsoft tillsammans med bland andra Europeiska skoldatanätet, det danska klimat- och energidepartementet, tagit fram konceptet The Climate Mystery.


Konceptet syftar till att engagera, utbilda och göra skolungdomar i Sverige och resten av Europa mer klimatsmarta genom att konkretisera klimatförändringarna och på så sätt göra det enklare att förstå orsakerna.  The Climate Mystery är ett onlinespel med ett forum där den som vill kan följa med i dramat, diskutera och chatta med andra om miljöproblem.


Spelet baseras på en berättelse med nya händelser varje vecka och går ut på att eleverna ska lista ut orsakerna till klimatförändringarna. The Climate Mystery pågår fram till COP15 då elevernas arbete med spelet ska resultera i en rapport som kommer att publiceras i samband med konferensen.


 
 
Spelet kan spelas av ungdomar på egen hand men det finns även ett utbildningsmaterial för att lärare ska kunna väva in The Climate Mystery i undervisningen, där fokus ligger på NO-ämnena. Men det kan även kopplas till SO, svenska och engelska.


SR har intervjuat Eva Pethrus, lyssna på intervjun och läs vad de skriver.


Läs mer om The Climate Mystery och hur du får material.


Läs vad Omvärldsbloggen och Ellwes Fisk skriver om det.


Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content