Richard Lind, ny teknisk direktör på Microsoft


Vi välkomnar Richard Lind, som sedan den 1 september kommit tillbaka till Microsoft för att axla rollen som teknikdirektör och chef för avdelningen DPE, Developer Platform & Evangelism. Richard har lång erfarenhet av IT-branschen, och kommer senast från HP Software där han varit Country Manager.


Richard Lind


Hur har din första dag på Microsoft varit och vad är ditt intryck av företaget?
- Hektisk men fantastisk. Det känns som att komma hem men ändå till ett helt nytt hem. Alla kollegor och medarbetare har varit mycket hjälpsamma och jag är så glad för det varma välkomnandet.


Vad kommer du att göra i din nya roll?
- Mitt uppdrag blir att leda och vara del av det team som ska utbilda och inspirera utvecklare, kunder och partner så att de förstår, planerar, använder och maximerar nyttan och nöjet med våra existerande och kommande teknologiplattformar.


Vilka är de största utmaningarna just nu?
- Windows 7 är en naturkraft, Silverlight är så coolt, Visual Studio 2010 kommer att förändra utvecklares och testares sätt att arbeta, Microsoft Azure kommer att vara oerhört viktig i framtiden för ISV:er, utvecklare, tjänsteleverantörer och många andra företag utifrån ett kostnads-, intäkts- och affärsmodellsperspektiv. Det gäller att balansera mellan nutid och framtid. Vad gör våra kunder och partner idag för idag, vad gör de för att förbereda sig för imorgon och hur kan vi hjälpa dem att hantera dessa frågor på bästa sätt?


Varför sökte du dig till Microsoft?
- Microsoft är och förblir det bästa företaget i världen om man vill göra en skillnad och påverka framtiden med sitt jobb.


Vill du veta mer? Läs en intervju med Richard på IDG:s webbplats


Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content