Microsoft och Yahoo! i samarbetsavtal


Idag tillkännagav Microsoft och Yahoo! att ett omfattande samarbetsavtal företagen emellan slutits. Avtalet handlar om webbsök och syftet är att förbättra upplevelsen för både användare och annonsörer, samt att tillsammans leverera värdefull innovation till branschen. Vår nya sökmotor Bing kommer framöver att leverera sökresultat för båda företagen, medan Yahoo! kommer stå för försäljning av sökannonsering till större kunder.


För att lyckas inom sök behövs både innovation och volym. Genom Bing har vi integrerat en rad nya innovationer och funktionalitet och tack vare större sökvolym kan sökresultaten bli mer och mer relevanta. Avtalet med Yahoo! ger betydligt större volym och bättre sökresultat. Vi på Microsoft kommer genom avtalet också att stå för kontinuerlig framtida utveckling av sökteknologin. Vi kommer att få exklusiv tillgång till Yahoos sökteknik genom ett tioårigt licensavtal, och möjlighet att integrera tekniken i vår plattform.


Avtalet kommer att prövas av reglerande myndigheter innan det träder i kraft.


Mer information finns på en särskild webbplats. Här nedan kan du också se Microsofts VD Steve Ballmer kommentera avtalet.


Även Yahoos VD Carol Bartz kommenterar.

Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content