Microsoft släpper kvartalsresultat


I går kväll svensk tid släppte Microsoft kvartalsresultatet för det fjärde kvartalet och räkenskapsåret som slutade den 30:e juni 2009.


Det har varit ett tufft kvartal och år med negativ påverkan på resultatet av den svaga ekonomin och marknaderna för PC och servrar i världen. Det fjärde kvartalet minskade intäkterna med 17% jämfört med samma period under föregående år. För helåret uppgick intäktsminskningen till 3% jämfört med föregående räkenskapsår.


Trots den svaga marknaden fanns det flera saker som var positiva. Effekten av vårt besparingsprogram har varit mycket god. Enbart under det fjärde kvartalet har vilyckats uppnå besparingar på de löpande kostnaderna med över 750 miljoner dollar.


Under kvartalet har även ett antal mycket viktiga och positiva affärsmål nåtts. Detta inkluderar releasekandidater av såväl Windows 7 som Windows Server 2008 R2, samt lanseringen av sökmotorn Bing.


Läs mer i det internationella pressmeddelandet, läs kvartalsrapporten, eller lyssna på webbsändningen där Chris Lidell, CFO (chief financial officer) för Microsoft diskuterar resultatet.


 I Sverige skriver bland annat Computer Sweden och Dagens Industri om resultatet.

Comments (0)

Skip to main content