Nu är Windows 7 färdigutvecklad


Den 22 juli klockan 13:40 på eftermiddagen amerikansk västkusttid så lämnades den färdiga programkoden för Windows 7 och Windows Server 2008 R2 vidare för tillverkning. Det berättade Steve Ballmer när han klev upp på scenen för att hålla tal på ett internt Microsoft-evenemang i Atlanta.


Att produkterna nu nått RTM (Release to Manufacturing) innebär att fabrikerna som tillverkar DVD-skivor och programpaket nu kan sätta igång tillverkningen. Våra hårdvarupartners som säljer färdiga PCs kan sätta igång med förinstallationer av de nya modeller som ska levereras med Windows 7 och programvarutillverkare kan sätta igång att testa sina programvaror så att de fungerar bra med den slutliga versionerna av operativsystemen.


Dagens produktsläpp är ett resultat av all den feedback som vi har fått ifrån miljontals människor som har testat Windows 7 - både i beta och RC. Över 10 miljoner användare medverkade i vårt Customer Experience Improvement Program (CEIP). Det är många röster som gjort sig hörda och som hjälpt oss att ta fram en solid produkt. Tack till alla er som laddat ner och kört Windows 7 i beta och RC format!


Läs mer på Microsoft-bloggarna Engineering Windows 7, Windows 7 Team-bloggen och Windows Server-divisionens blogg.


Andra sajter och media som skrivit om detta är till exempel TechWorld och Allt om XP.


Som vi tidigare berättat här på nyhetsbloggen kommer den svenska versionen av Windows 7 lanseras den 31 oktober och USA-lanseringen äger rum den 22 oktober.


Det här är ett stort ögonblick för oss som vi är mycket stolta över. Det är ett mycket viktigt steg på vägen att leverera Windows 7 och Windows Server 2008 R2 till alla er kunder som väntar.

Ta gärna en titt på videon som visar när Steven Sinofsky, chef för Windowsdivisionen tillsammans med Steve Ballmer gör tillkännagivandet och signerar de DVD-skivor som ska skickas iväg till fabrikerna:Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content