Microsoft möter partners på Worldwide Partner Conference


Idag startar Worldwide Partner Conference (WPC) i New Orleans där 6000 partnerrepresentanter från hela världen samlats för att ta del av nyheter från Microsoft inför det år av stora produktlanseringar som startar nu.

Bland annat kommer deltagarna på WPC att få nyheter om Windows 7, Microsoft Office 2010 och ett förbättrat partnerprogram för de 640 000 företag i Microsofts ekosystem.

Allison Watson, corporate vice president på Microsoft Worldwide Partner Group, inleder med att berätta om Microsoft Partner Network (MPN). MPN är en utveckling av Microsofts Partner Program (MSPP) som ger partners möjlighet att snabbare och smidigare få tillgång till kunskap och information om hur våra produkter och lösningar kan bidra till flexibilitet och ökade möjligheter.

Bill Veghte, senior vice president för Windows Business, berättar om de möjligheter som Windows 7 ger både för kunder och för partners under sin presentation, samt att operativsystemet är klart för tillverkning senare den här månaden. Lanseringen av Windows 7 ligger fortfarande i slutet av oktober

 

Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint Server 2010, Microsoft Visio 2010 och Microsoft Project 2010 har nått ett viktigt delmål i utvecklingsprocessen och kommer nu som Technical Preview.

Stephen Elop, president på Microsoft Business Division, berättar om de möjligheter som det nya Office 2010 kommer att ge för partners vad gäller enkelhet, flexibilitet och ökad lönsamhet. Han kommer även att avslöja ett antal funktioner och nyheter i programsviten. Bland annat kommer Microsoft erbjuda Office webbapplikationer, med webbläsaren som bas, på tre olika sätt - kostnadsfritt via Windows Live för alla med ett konto, lokalt för alla företag med Office volymlicenser och via Microsoft Online Services där kunder kan köpa en prenumeration. Svenska Dagbladet, E24 och BBC har skrivit om det.

I Microsoft Word, Powerpoint och OneNote har samarbetsfunktionalitet byggts in liksom att kalenderfunktionaliteten i Microsoft Outlook har byggts ut. Microsoft Powerpoint får inbyggd video- och bildeditering och Microsoft Excel får en möjlighet att visualisera data på ett mer kraftfullt sätt genom nya funktionen Sparklines.

Partners kommer att få tillgång till ett antal verktyg och utbildningsprogram och alla som närvarar vid WPC kommer att få tillgång till Office 2010 Technical Preview Program. Mer information om SharePoint 2010 finns på SharePoint Team Blog.

Förutom dessa huvudnyheter är det många viktiga nyheter på årets WPC:

Tisdagens stora keynote kommer från Steve Ballmer, vd på Microsoft och Bob Muglia, president för Server and Tools Business, där de kommer att berätta om Microsofts stora satsning på Software+Services.

Du kan följa WPC på DigitalWPC.com där bland annat en Twitterkanal för #wpc09 () och deras egen Twitter @wpc09 finns tillgänglig respektive alla keynotes sänds live.

Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content