Microsoft minglar i Almedalen


Almedalsveckan i Visby på Gotland är en av de viktigaste mötesplatserna mellan beslutsfattare, företag och andra organisationer, en institution i den svenska sommaren. I år går Almedalsveckan av stapeln mellan den 28 juni och 4 juli.


Microsoft har under flera år funnits närvarande i Almedalen och genom åren öppnat ett mycket uppskattat IT-café bredvid Donners Plats, där Almedalsbesökarna kunnat få sig en kopp kaffe, koppla upp sig mot Internet, läsa mail i lugn och ro samt göra utskrifter på våra skrivare. I år kommer Microsoft också att ha en lite utställning och en demo av produkter och kommande innovationer.


Är du nyfiken på Windows 7, Live, Bing, Photosynth, Surface och andra spännande tekniker är det smart att gå till Donners Plats och kolla in de nya innovationerna. Eller om du glömt att skriva ut ditt talmanus så är du välkommen in så hjälper vi dig!


Microsoft anordnar också två seminarier torsdagen den 2 juli i Gotlands Museum, Fornsalen. Det första seminariet berör hur skolan kan bli mer spännande och effektiv mer hjälp av IT och Microsoft har bjudit in Bruce Dixon, grundare av Anytime Anywhere Learning Foundation som kommer att berätta om goda exempel och ge en internationell utblick runt lärande och IT. Det andra seminariet handlar om hur svenska myndigheter och offentlig förvaltning kan bli mer effektiva med e-förvaltning och vilka juridiska aspekter som finns kring integritet, öppenhet och säkerhet när alltmer av de offentliga tjänsterna levereras över nätet.


Microsoft välkomnar alla till såväl IT-cafét och till seminarierna.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content