Windows 7 släpps i Sverige 31 oktober


windows7 Som vi tidigare sagt kommer Windows 7 att släppas i god tid innan jul och nu är det klart att nästa version av Windows släpps på den svenska marknaden den 31 oktober.


Vad gäller priset kommer de att ligga på samma prisnivåer som för Windows Vista. För oss i Europa är läget lite speciellt. Eftersom vi inom den europeiska unionen har beslutat att leverera Windows 7 utan Internet Explorer under namnet Windows 7 E, blir det inte möjligt att uppgradera sin Windows Vista till Windows 7 E. Däremot kommer vi att erbjuda kompletta versioner av Windows 7 E till uppgraderingspriser. Vi kommer inom kort att ge mer information om priserna och hur erbjudandet ser ut.


Windows Server 2008 R2 som är serverversionen av Windows 7, släpps i slutet av september eller i början av oktober. Där kommer vi inte heller att höja våra priser.Bookmark and share

Comments (15)

 1. Lanseringsdatumet påverkas inte av att vi tar bort Internet Explorer 8 från Windows 7. Däremot blir det ju ett extra moment för de som vill ha Internet Explorer 8 eftersom de måste installera det separat. Det är inte roligt, men tyvärr nödvändigt på grund av omständigheterna.

  mvh

  Microsoft Nyhetsblogg

 2. Svar till Mr B: Så fort prislistan är satt kommer vi att berätta om det här på Nyhetsbloggen.

  Svar till Tomas: Vi hoppas kunna ge dig svar på din fråga inom kort. Vi på bloggen har skickat den vidare till affärsområdet.

  Svar till Per Lundborg: Din fråga har vi skickat vidare och så fort det kommer ett svar kommer du få reda på det du undrar över.

  Svar till Mikael Boman: Vi kommer med svar på det inom kort. Frågan är vidareskickad.

  Ni får ha överseende med att svaren kan ta en stund då det är semestertider men vi kommer att så fort det är möjligt att svara på frågorna.

  mvh

  Microsoft Nyhetsblogg

 3. Sofie Grant says:

  Hej,

  Tack för era frågor och synpunkter. Här kommer ytterligare några svar.

  Mr B (K): Prislistan kommer efter sommaren.

  Thomas: Vi jobbar på att skapa möjligheter för att göra enkla uppdateringsvägar just för att underlätta för användare. Givet att vi kommer lansera Windows 7 E i Sverige, dvs Windows 7 utan IE, så kommer vi behöva få återkomma med tidpunkter för exakt hur och när uppgraderingsvägar kommer se ut till efter sommaren. Dock i god tid innan Windows 7 finns tillgängligt.

  Per Lundberg: Det kommer finnas möjligheter att köpa uppgradering alternativt full version när Windows 7 lanseras i Sverige till hösten. Den 31 oktober ska det enligt plan finnas både svensk och engelsk version. Exakt hur uppgraderingsvägen från Vista till 7 kommer se ut givet att vi i Sverige kommer lansera Windows 7 E (utan IE) kommer att bli 100% klart under den närmaste tiden.

  MVH

  Sofie Grant

 4. Sofie Grant says:

  Hej igen,

  Här kommer ett svar till:

  Bosse: Ominstallation krävs, anledningen till det är för att säkerställa att enbart finala Windows 7 finns på datorn och att ingen RC kod ligger kvar.

  Vill tipsa dig om Windows Easy Transfer som underlättar uppgradering. Här kan du läsa mer:

  http://windowsteamblog.com/blogs/windowsexperience/archive/2009/05/05/a-look-at-improvements-to-windows-easy-transfer-for-windows-7.aspx

  MVH

  Sofie

 5. Anders says:

  Jävla EU.

  Varför inte släppa W7 med IE8?

  Man kanske ska köpa en WXP cd istället för W7.

 6. Patrik says:

  Varför måste Windows alltid kosta så mycket?

 7. Christoffer says:

  Jag kan ju inte annat än att förundas, om man verkligen inte vill använda denna gratis mjukvaran kan man ju bara helt enkelt avaktivera den inne i systemet. För oss som nu vill ha det som vanligt kommer de istället bli en negativ effekt bestående utav att vi måste införskaffa IE8 vid sidan om, samt uppskjutet lanseringsdatum(vad jag förstått?). Lite väl hård dom utav EU måste jag säga, vi är inte många som håller med dem vad jag förstått.

 8. Mr B (K) says:

  När pressenterar en riktig prislista för sverige`?

 9. thomas says:

  Jag hoppas verkligen att en in-place uppgradering kan erbjudas på sikt till oss Vista användare (kanske i samband med ett framtida Windows 7 SP1). Det vore trist att behöva avstå från att uppgradera till ett annars lovande operativ, vilket blir fallet om man är tvungen att blåsa hela datorn. Risken finns att det blir alltför tidskrävande och dyrt att ominstallera allt på nytt igen, dessutom är det inget man har lust att göra. Om det inte går att uppgradera så tror jag att många med mig kommer att avstå från att byta operativ tills dess att det är dags att köpa en ny dator.

 10. Thomas Lind says:

  Jag tycker inte att Windows är speciellt dyrt med tanke på vad man får för pengarna. Jämfört med de OS därute som är gratis så får man support, och ett OS som verkligen fungerar direkt ur lådan utan en massa pill.

 11. Per Lundberg says:

  Är det så att Microsoft aktivt hindrar oss som bor i Europa att skaffa den fullständiga programvaran? Kan vi som har Vista i engelsk version idag beställa en uppgradering till Windows 7 engelsk version (t.ex från Vista Ultimate till windows 7 Ultimate) eller blir det helt omöjligt i Sverige vid lanseringen 22 oktober alternativt 31 oktober?

 12. Mikael Boman says:

  Så ni menar att jag inte kan köpa Windows 7 och installera det över Vista?

 13. Bosse says:

  Vad kommer att gälla för mig som kör och använder Windows 7 RC.

  Kan jag uppdatera eller kommer det att krävas en nyinstallation (hoppas jag verkligen inte) Det enda som jag behöver är ju en ny nyckel, i förstaläget

 14. Henrik says:

  Jag köpte en fullversion av Windows Vista Home Premium för närmare 2500 kr år 2007. Blir jag tvingad att betala fullt pris för att kunna använda Windows 7? Jag förstår att det inte går att göra en uppgraderingsinstallation utan det måste vara en "ren" installation på grund av skillnaderna i operativsystemet. Jag installerar gärna om lite då och då för att hålla systemet fräscht. Men det är väl ingen anledning till att man måste betala fullt pris? Anledningen till att jag köpte retail versionen och inte OEM var just för att det skulle vara billigare i längden och enklare att uppgradera, men nu känner jag mig ganska lurad. Var är vår "$49 upgrade"?

  Som det är nu kommer jag INTE köpa Windows 7.

Skip to main content