Hallå där – Daniel Akenine


Daniel AkenineVad händer egentligen med Microsofts nya molnplattform Azure? Har det inte varit ganska tyst om denna?


Sedan vi annonserade plattformen i oktober 2008 så vi arbetat hårt med att vidareutveckla den; ta in mycket feedback; en del nya funktioner och göra den redo för att börja ta in de första skarpa kunderna.


En del nya funktioner nämnde du? Kan du ge några exempel?


Ja, en av de största förändringarna är nog sättet du sparar data i Windows Azure. I den första versionen fanns det inte möjligheter att använda sig av traditionella databaser med relationer. Detta har vi nu ändrat på vilket innebär att man mycket enklare kommer kunna flytta ut sina existerande applikationer i Azure om man vill. Det gör en stor skillnad.


Hur följer man utvecklingen framåt då och när släpps Azure ?


Är man intresserad av Azure så tycker jag att man skall läsa igenom ett utmärkt dokument som den amerikanska analytikern David Chapell just sammanställt. samt titta in på www.azure.com då och då. När Azure officiellt släpps kan jag inte exakt svara på men en inte alltför långtgående gissning är att nästa Microsoft PDC konferens i November kommer att bli ett rejält startskott för Azure!

Comments (0)

Skip to main content