Windows 7 kan hjälpa till att spara energi


windows7 I Windows 7 har vi lagt till och förbättrat funktioner som ska hjälpa till att dra ner elförbrukningen. Det är positivt inte bara för miljön utan självklart även för ekonomin.

Redan i Windows Vista förbättrade vi energisparfunktionerna i operativsystemet. Till exempel minskade staden Miami sina elkostnader med en miljon dollar per år genom att gå över till Windows Vista. I Windows 7 tar vi det några steg längre.

Bland annat finns verktyget PowerCfg som hjälper användaren identifiera applikationer eller datortillbehör som drar onödigt mycket el och hur man gör sin pc mer klimatsmart.

Företagsanvändare som sitter i en företagsdomän med Windows Server kan använda de förbättrade group policy-inställningar som kan göras på alla datorer i företaget, till exempel att ljusstyrkan på bildskärmen på bärbara datorer minskar när datorn inte används på en stund. Detta kan även styras per varje dator i Windows 7 även om du inte sitter på en domän.

Andra funktioner är att delar av dator som inte används försätts i ett viloläge när de inte används. Om användaren till exempel drar ur nätverkssladden ur datorn, försätts nätverksuttaget i viloläge. Detsamma gäller för de korta stunder som användaren inte använder datorn, till och med mellan tangentnertryckningar.

På vår blogg om hållbar utveckling kan du läsa mer om hur Windows 7 hjälper till att spara ström och även ladda ner ett faktablad.


Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content