DigiGirlz ska locka tjejer till IT-utbildning i Luleå och Stockholm


Digigirlz i Luleå Antalet tjejer på IT-utbildningar landet runt fortsätter att vara lågt. Vid antagningen till höstterminen 2008 var det inga tjejer som påbörjade varken Datateknik- eller Datorspelsprogrammet vid Luleå Tekniska Universitet.


Inom vissa inriktningar finns det redan idag en brist på utbildad personal, och både IT och teknik ses som framtidsbranscher av såväl SCB och AMS.


För att öka antalet tjejer inom IT och teknik driver vi initiativet DigiGirlz som syftar till att inspirera unga tjejer att få upp ögonen för IT och teknik. Projektet vänder sig till tjejer på högstadiet för att i ett tidigt skede visa att IT och teknik kan både vara roligt och intressant.


Denna vecka pågår DigiGirlz på Norrlands Entreprenörsgymnasium i Luleå mellan 15 och 18 juni 2009 samt i Stockholm, då i Connectas regi.


DigiGirlz har anordnats varje år sedan 2007.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content