Nätsurfare väljer inte bort annonser


Ladda ner rapporten här Många tror att nätsurfare medvetet väljer att inte titta på annonser på nätet. Det stämmer inte, enligt världens största studie som gjorts på användare.

MSN har tillsammans med Aftonbladet, DN, Expressen och Svenska Dagbladet gett företaget Mejsel i uppdrag att studera hur användare surfar på mediesajter som innehåller artiklar och annonser. Resultaten visar att internet är ett snabbt medium vars innehåll snabbt skannas av. De flesta artiklar och annonser ges i regel bara en sekund eller mer i uppmärksamhet men faktorer som placering, storlek och annonsstyrning påverkar annonsens chans att få uppmärksamhet.

En rätt placerad annons i rätt storlek som anknyter till sidans redaktionella ämne ger stora chanser till uppmärksamhet. En artikel i sidospalten på en webbsida kan å sin sida ges mindre uppmärksamhet än en annons i huvudspalt.

Detta och många andra resultat kan du själv läsa om i rapporten ”Ett smartare internet” som du kan ladda ner från Microsoft Advertisings webbplats.


Bookmark and share

Comments (1)

  1. Erik Andersson says:

    Sedan finns det ju vi använder Ad-Block funktioner i webbläsaren för att slippa se annonser.

Skip to main content