Mycket nytt för Xbox på Electronic Entertainment Expo


natal Under den årliga E3-mässan (Electronic Entertainment Expo) i Los Angeles introducerades en mängd nya spel som förändrar hur vi umgås framför TV:n och gör det ännu lättare att kommunicera med vänner.


Steven Spielberg introducerade också Project Natal som är ett helt nytt sätt att spela, utan handkontroll! Om du ser en boll så kan du sparka på den eller fånga den t ex. Se på videon - det är nästan magiskt.


Spelen styrs genom att kroppens rörelser följs i 3D och reagerar på kommandon, riktningar och till och med känsloskiftningar i din röst. Sensorn känner igen ditt ansikte och förstår till och med vad du säger. Inloggning på Xbox LIVE är enkelt - ställ dig bara framför sensorn.


Men, det kom ytterligare ett gäng spännande nyheter.


En nyhet för Xbox Live är att Facebook nu kommer att bli tillgängligt, och kompisar nu alltid är uppkopplade mot varandra. Det kommer också att bli möjligt att dela med sig av sina bästa spelupplevelser genom att posta uppdateringar och screenshots från de spel som stödjer det.


Det kommer också att vara möjligt att se på film tillsammans med vänner, även om man inte sitter i samma soffa. Funktionen heter Xbox LIVE Party for movies. Samtidigt som man ser filmen kan man se sina avatarer på skärmen och höra varandra skratta, gråta eller prata via röstchatten.


Har man inget roligt att se så kommer filmer och TV-shower i full HD-kvalitet med surround sound också att kunna strömmas genom Xbox LIVE, från Zune video, som lanseras även här i Sverige. Man slipper skivor, slipper väntande på nedladdningar och slipper fördröjning. Det är bara att sätta sig och njuta.


För de som är mest intresserade av spelande så är detta några av de Xbox-exklusiva spel som är heta just nu: "Forza Motorsport 3," "Tom Clancy's Splinter Cell Conviction™," "Left 4 Dead 2," "Alan Wake," "Shadow Complex," "Crackdown 2," "Halo 3: ODST" samt överraskningslanseringen av en Halo-prequel: "Halo: Reach."


Vi kan också se fram emot ytterligare två storsäljare: Infinity Ward's "Modern Warfare 2,"  och "The Beatles: Rock Band.”, som presenterades av Ringo Starr och Paul McCartney.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content