Hur teknologi kan hjälpa små och medelstora företag


Rosini_bio I dagarna har vi publicerat en intervju med Eduardo Rosini som är corporate vice president för Worldwide Small and Midmarket Solutions and Partners på Microsoft. Han diskuterar trender han ser samt hur små och medelstora företag kan göra för att överleva i det hårda ekonomiska klimatet.

Traditionellt är det dessa företag som först drabbas av en ekonomisk kris, men det är också de som återhämtar sig först, mycket tack vare den flexibilitet som finns.

Många av dessa företag gör idag investeringar i teknologi för att stödja framtida tillväxt. Främst tittar de på teknologi som kan förbättra resultatet på sista raden genom att minska operativa kostnader, öka produktivitet, behålla kunder samt skaffa nya.

Några av de teknologier som tas upp är virtualisering, software as a service, kommunikationsverktyg samt verktyg för business intelligence. I många fall bidrar dessa anpassade lösningar också till ytterligare flexibilitet för mindre företag, vilket gör det lättare att överleva krisen och samtidigt vara förberedd när det vänder.

Läs gärna hela intervjun.

Bookmark and share


Comments (0)

Skip to main content