Windows 7 och Live@edu i Stockholms stads upphandling


Microsoft är i högsta grad med i den jättelika upphandlingen av IT-drift som Stockholm stad nu gör. Vår del i affären är att datorerna kommer att levereras med Windows 7 redan från start.


Stockholms stad blir en av de första och största i världen att införa vårt kommande operativsystem på bred front. Dessutom får 80 000 elever får tillgång till Live@edu, vår lösning med e-post, chatt, lagring och samarbete för utbildningssektorn.


Förutom det levereras de nya datorerna med Microsoft Office 2007 och Communicator för chatt- och närvarohantering samt Windows Rights Management för hantering av känslig information.


Stockholms Stads vision 2030 – en stad i världsklass – innebär att man satsar på en modern IT-miljö med den senaste tekniken. För att spara kostnader och få bättre kvalitet på sin IT får Volvo IT uppdraget att centralisera och konsolidera Stockholms stads serverdrift, byta ut alla klientdatorer och sköta service och support för 48 000 anställda och 80 000 elever i staden.


Värdet av affären uppges vara 545 miljoner per år och löper över fem år med möjlighet till förlängning på upp till ytterligare fyra. Det ger ett sammanlagt värde på 4,9 miljarder kronor. Vår partner Zipper är underleverantör till Volvo IT.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content