TouchTech vidare i Imagine Cup


touchtech_web Igår var det prisutdelning i den svenska deltävlingen i Imagine Cup. Imagine Cup är en internationell tävling där studenter från hela världen får möjlighet att tävla med egenutvecklad mjukvara.

Vinnaren i den svenska finalen är studentföretaget TouchTech som har utvecklat en mjuk- och hårdvara som fungerar som en interaktiv whiteboard med mulitouch-funktion. Det gör det möjligt att skriva, hantera bilder, video och annat direkt med fingrarna på skärmen. Den kan även kommunicera med andra interaktiva whiteboards runt om i världen. Tekniken bakom produkten är kompatibel med vår multitouch-plattform Microsoft Surface.

TouchTech går nu vidare till den internationella finalen som hålls i Kairo i sommar, där tävlar de mot cirka 100 lag. Totalt är det runt 320 000 personer som deltar, vilket gör Imagine Cup till världens största tekniktävling.

Tidningen GP träffade TouchTech efter vinsten.

Studenterna bakom TouchTech kommer också att vara med på European SME Week i Prag, där vi sammanför investerare, entreprenörer och startup-företag. Bristen på riskkapital är stor i Europa jämfört med USA, framför allt nu under lågkonjunkturen. Därför är det viktigt med event som European SME Week som kan sätta fart på investeringarna i innovativ teknik.


Bookmark and share

Skip to main content