Så ser du om du har en piratkopierad Windows 7


windows7blue_hero Nu när vi har släppt Windows 7 RC för allmänheten finns det ett stort intresse av att ladda ner och testa vårt nya operativsystem. Tyvärr cirkulerar det versioner av Windows 7 på fildelningssajter som innehåller en trojan. Hur undviker du att bli drabbad?


Svaret är dels att ladda ner Windows 7 från Microsoft och dels att aktivera Windows 7 för att se om den är äkta. Genom vår teknik Windows Activation Technologies kan du kontrollera att den version av Windows 7 du har installerad är äkta.


Det är enkelt att se om du har en falsk Windows 7. Om du missar att aktivera Windows under de 30 första dagarna eller om aktiveringen inte lyckas på grund av att du har en piratkopierad version står det ”This copy of Windows is not genuine” i nedre högra hörnet. Bilden på skrivbordet blir svart för att göra dig uppmärksam på det.


Vad händer om du inte aktiverar? Då får du inte tillgång till viktiga uppdateringar rörande säkerhet eller annan funktionalitet.


Windows Activation Technologies finns i Windows Vista och Windows 7. I Windows XP använder vi Windows Genuine Advantage som fungerar på liknande sätt.

När Windows 7 blir klart kommer du som konsument eller småföretagare att kunna köpa det i butik. Köper du en ny dator kan du få det förinstallerat med Windows 7. Företag köper Windows 7 via volymlicens.Bookmark and share

Comments (0)

Skip to main content