Kommentar kring stöd av öppna filstandarder


Med anledning av Computer Swedens artikel “Uselt stöd för öppet filformat i nya Office” tänkte vi tipsa lite om vad Microsofts experter inom området har publicerat på sin blogg om Office-interoperabilitet. På Doug Mahugs blogg kan du läsa mer om hur vårt arbete med dokumentstandarder har gått tillväga.

Först kanske man skall säga att det inte är något lätt arbete. Dougs blogg ger lite insikt i hur komplicerat arbetet med dokumentstandarder är och vilket enormt arbete vi har lagt ner för att få informationsutbytet att fungera mellan Office 2007 och t.ex. ODF. På grund av att Excel används av miljontals användare och många litar på Excel för att göra sitt jobb är utbytet av Excel-ark och just formler avgörande.

Vi har en hög ambition och kämpar hårt för att följa de standarder som finns samt implementera dem på bästa möjliga sätt. I service pack 2 för Office 2007 har vi implementerat ODF 1.1, dvs. den ISO-standardiserade versionen. Eftersom det i ODF 1.1 inte finns formelhantering standardiserat så blir varje formelhantering specifik för den applikationen. Här har vi valt att vara helt öppna med hur vi har tagit till oss av riktlinjer och noggrant dokumenterat implementationen av ODF-standarden.

För nyfikna så publicerade Gray Knowlton sitt inlägg i samma diskussion alldeles nyss. Titta gärna på det också.

Bookmark and share


Comments (0)

Skip to main content