Windows 7 RC släpps idag


windows7rc Lagom till majbrasorna ikväll släpper vi Release Candidate av Windows 7 för våra TechNet- och MSDN-prenumeranter. Tisdag den 5 maj släpps den på våra publika webbsajter så att alla intresserade kan ladda ner och testa vårt kommande operativsystem.

Under hela utvecklingsprocessen, från den första testversionen och framåt, har vi lyssnat på vad kunderna vill ha och vi har fått in en enorm mängd feedback under resans gång, något som vi självklart är tacksamma för.

Bland de förbättringar vi har gjort från Beta 2 till RC är ett mer intuitivt gränssnitt med JumpLists och bättre sökmöjligheter, uppdateringar till vår teknik för pekskärmar, Windows Touch, fler Aero-teman och förbättrad säkerhet.

Andra nyheter är Windows XP Mode, en funktion för småföretag med äldre och inkompatibla applikationer. Genom att köra applikationen i en virtuell miljö med Windows XP behåller man bakåtkompatibiliteten samtidigt som man får alla fördelar med Windows 7. För större företag rekommenderar vi Microsoft Enterprise Desktop Virtualization (MED-V) som har större möjligheter till administration eller App-V som är en virtualiseringsmotor för applikationer. Både lösningarna ingår i Microsoft Desktop Optimization Pack.

I första hand riktar vi Windows 7 RC till våra partner och utvecklare som nu kan börja utveckla och anpassa sina applikationer, drivrutiner och tjänster för det nya operativsystemet. Fler än 10 000 företag världen håller nu på att anpassa nu sina produkter.

För företag kommer Windows 7 att öka säkerheten, förenkla IT-administrationen och minska kostnader, bland annat med hjälp av funktioner som Direct Access som förenklar för mobila användare att koppla upp sig mot nätverket utan behov för separat VPN-programvara. BranchCache, en funktion som ger Windows 7 användare på lokalkontor en mekanism att snabbt hämta dokument inom företagsnätverket. Med BitLocker och BitLocker To Go Drive Encryption får du ett ökat ökat skydd av känslig data både på datorer och externa lagringsenheter som USB-minnen.


Bookmark and share

Comments (2)

 1. Hej Anders!

  UAC kommer att störa användaren mindre i Windows 7 jämfört med Windows Vista. Det går också att ställa in hur ofta UAC ska aktiveras. Läs gärna mer i vår TechNet-artikel här:

  http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd446675.aspx

  mvh

  Microsoft Nyhetsblogg

 2. Anders says:

  Har ni tagit bort detta irriterande UAC, eller är det mindre popups?

  Man får ju det i Vista och det är grymt irriterande att hela tiden godkänna installationer via UAC.

Skip to main content